NATO: Türkiye ve Yunanistan çatışmayı önlemek için görüşme yapacak

Gelen son dakika haberine göre; NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı aldığını bildirdi.

Stoltenberg, yazılı açıklamasında, "Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı." ifadesini kullandı.

Türkiye ve Yunanistan'ı "iki değerli müttefik"olarak niteleyen Stoltenberg, NATO'nun ortak güvenliği etkileyen konular için en önemli istişare platformu olduğunu belirtti.

Stoltenberg, "NATO dayanışması ruhu içinde gerilime çözüm bulmak için tüm ilgili müttefik ülkelerle yakın temas içinde kalmaya devam edeceğim."değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan söz konusu açıklamanın ardından Yunanistan, iki ülke arasında bir görüşme olacağını yalanladı. 

Kuzey Kore’den peş peşe füze fırlatıldı İlber Ortaylı'nın cenaze töreninin detayları netleşti Milli K2 Kamikaze İHA ilk kez sahnede Kendimizi, uzun sürecek çatışmalar için hazırladık Fiş almadan sakın inmeyin, cezası var 2500 Deniz piyadesi yola çıktı!