Temu’nun Türkiye ofisine baskın! Dizüstü bilgisayarlara el konuldu

Rekabet Kurumu, Temu’nun Türkiye ofisini mercek altına aldı. Operasyonun ayrıntıları açıklanmadı.

Çinli çevrim içi perakendeci Temu’nun Türkiye ofisine Rekabet Kurumu tarafından baskın düzenlendi. Temu sözcüsü baskının erken saatlerde gerçekleştirildiğini doğruladı.

Reuters’a konuşan Temu Sözcüsü, “Türk yetkililerle tam iş birliği içinde olacağız” dedi. Sözcü inceleme kapsamında dizüstü bilgisayarlar ile bazı elektronik cihazlara el konulduğunu aktardı. Rekabet Kurumu ise Reuters’ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Dünyanın birçok ülkesinde giyimden akıllı telefonlara kadar geniş bir ürün yelpazesini çok düşük fiyatlarla satan Temu, Çinli e-ticaret devi PDD Holdings’e ait.

Türkiye’nin adımı, Temu’nun Avrupa merkezi olan Dublin’deki ofisinin, Avrupa Birliği düzenleyicilerinin olası haksız Çin devlet sübvansiyonlarına ilişkin endişeleri nedeniyle daha önce denetlenmesinin ardından geldi.

APP plaka cezaları ile ilgili yeni karar Savaş gerilimi sürerken Pakistan'dan Türkiye'ye destek mesajı! O okulda iki müdür görevden alındı İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj! Türk F-16’ları KKTC’ye konuşlandırılabilir İran’ın “Nokta atışı” saldırılarında Rusya faktörü