Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk dünyasına kritik mesaj: Siber güvenlik artık hayati bir zorunluluk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, siber güvenliğin tıpkı kara, hava ve deniz güvenliği gibi hayati bir önem taşıdığını belirterek, teşkilat bünyesinde bu alanda iş birliğinin artırılacağını duyurdu.

Kazakistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nde liderlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dijitalleşerek kalkınan Türk dünyası" vizyonuna vurgu yaptı. Teknolojide en üst seviyeye çıkmanın bir zorunluluk olduğunu ifade eden Erdoğan, siber güvenlik alanındaki eş güdümün Türkiye’nin dönem başkanlığı süresince daha ileri bir noktaya taşınacağını belirtti. Yakın çevredeki jeopolitik sınamaların dayanışmayı stratejik bir değer haline getirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, istişare mekanizmalarının güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Orta Koridor ve Ulaşım Projelerine Öncelik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürmüz Boğazı merkezli yaşanan güncel krizlerin Türk dünyasını birbirine bağlayan projelerin önemini bir kez daha kanıtladığını söyledi. Orta Koridor başta olmak üzere ulaşım hatlarının güvenliği ve sürekliliğinin öncelikleri olmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, "Türk devletleri ortak meseleler karşısında üst düzey refleksler kazandı. Krizler, savunma ve sanayi alanındaki iş birliğimizi artırmamız gerektiğine işaret ediyor" dedi.

Özbekistan ile Savunma ve Ticaret Zirvesi

Zirve kapsamında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan, savunma sanayii ve ticaret alanındaki ortaklıkları geliştirmek için kararlı olduklarını ifade etti. Mirziyoyev’i Türkiye’de düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi ve COP31’e davet eden Erdoğan, iki ülkenin uluslararası platformlarda dayanışmasını artıracağına inandığını dile getirdi. Kazakistan'daki zirveye Azerbaycan, Özbekistan ve Kırgızistan liderlerinin yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın da katılması dikkat çekti.

Devlet Bahçeli, Rahmi ve Ali Koç’u kabul etti Silinen mesaj lehimize! Kayyum heyeti görevini sürdürecek Bu kan kaybını durdurmaya geliyorum Kontrol mekanizması zayıflıyor Bayram trafiği akıllı sistemlerle izlenecek