Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması! Seçim laflarına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda hem dış politikadaki sert duruşunu korudu hem de iç siyasetteki seçim tartışmalarına son noktayı koydu. Muhalefetin ve kamuoyunun bir süredir gündemde tuttuğu erken seçim iddialarına yanıt veren Erdoğan, Türkiye'nin suni gündemlerle vaktini kaybetmeyeceğini vurguladı.

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı "erken seçim mümkün değildir" çıkışına paralel bir duruş sergiledi. Erdoğan, hükümetin önceliğinin ekonomi ve kalkınma olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ne hükümetimizin ne milletimizin yakın vadedeki siyasi koordinatlarında erken ya da ara seçimin yer almadığının bilinmesini istiyorum. Bize kimse gündem dayatamaz."

Sosyal Medya Üzerinden Gelen Eleştirilere Sert Tepki

Konuşmasında sosyal medya üzerinden Türkiye'ye ve kendisine yönelik yapılan saldırılara da değinen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını koruma konusundaki kararlılığını yineledi. "Şahsıma ve ülkemize sosyal medya üzerinden dil uzatan bebek katillerine bazı gerçekleri tekrar hatırlatıyorum" diyen Erdoğan, Türkiye'nin küresel ölçekte bir güç olduğunun ve hiçbir odağın Türkiye Cumhurbaşkanı'na parmak sallayamayacağının altını çizdi.

Türkiye'nin Rotası: İstikrar ve Kalkınma

Erdoğan, Türkiye'nin önünde yapacak çok işi olduğunu ve özellikle savunma sanayisinden tarıma kadar geniş bir yelpazede eser üretmeye devam edeceklerini belirtti. Bölgedeki krizlere ve "ateş çemberine" dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin bu süreçten bir "istikrar adası" olarak çıkması için çalışacaklarını ifade etti.

Kahramanmaraş’ta okulda silah sesleri: 9 kişi hayatını kaybetti Tüm boyutlarıyla aydınlatılacak Seçim laflarına son noktayı koydu Kimse Türkiye’ye parmak sallayamaz! Bakan Gürlek’ Gülistan Doku olayı hakkında konuştu Hürmüz Boğazı'ndaki 3 Türk gemisi çıkarıldı mı?