İBB’den iddialara yanıt! Sahildeki mescitler Diyanet'e devredilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin sahil kısmında bulunan 3 caminin kapatıldığını iddiasının yalanlayarak, bu camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devri için işlem başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, 'İBB cami kapattı' iddialarını yalanladı.

Basında yer alan haberlerin doğru olmadığını söyleyen Ongun, sahildeki mescitlerin Diyanet İşler Başkanlığı’na devredilmesi için işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"'İBB cami kapattı' haberlerinin hiçbir doğruluk değeri yoktur. Sahildeki mescitlerin bakımı ve temizliği düzenli olarak yapılmakta, yoğun günlerde de namaz kıldırması için imam temin edilmekte. Bu mescitlerin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri için de girişim başlatılmıştır."

Basına yansıyan bazı haberlerde, İBB tarafından Yenikapı ve Avcılar sahilindeki 3 caminin kapatıldığı, belediyenin bu camiler için açtığı imam kadrolarının da iptal edildiği öne sürülmüştü.

Kuzey Kore’den peş peşe füze fırlatıldı Milli K2 Kamikaze İHA ilk kez sahnede İlber Ortaylı'nın cenaze töreninin detayları netleşti Fiş almadan sakın inmeyin, cezası var Yapay zeka hayır derse ateş edemeyiz! Kendimizi, uzun sürecek çatışmalar için hazırladık