Pentagon: İçinde YPG'nin de olduğu SDG ile iş birliğimiz sürecek

Pentagon'dan yapılan açıklamada YPG ile iş birliğinin süreceği açıklandı.

 

 Pentagon: İçinde YPG'nin de olduğu SDG ile iş birliğimiz sürecek 

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Suriye ile ilgili yapılan açıklamada, "İçinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliğini sürdüreceğiz" denildi. Açıklamada ayrıca 'SDG'ye verilen silahların sınırlı olduğunu belirttik' satırları yer aldı.

"ABD ARTIK YPG'YE SİLAH VERMEYECEK"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir."​. Bu bizi memnun etti." dedi.

TRUMP, YPG'YE SİLAH VERİLEMSİNİN YANLIŞ OLDUĞUN BELİRTMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, YPG'ye silah verilmesinin yanlış olduğunu ifade etmişti.

Bahçeli'nin şarkılı videosundaki gönderme kime yapıldı? Ticaret Bakanlığı'ndan IBAN uyarısı! Feribotta zarar gören araçların hasarını kim karşılayacak? İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar İlk ilaç adayı geliştirildi Ölümler bu kez erken başladı