Siyasette tarihi bayramlaşma! MHP ve DEM Parti masasında peş peşe "Terörsüz Türkiye" açıklamaları
Kurban Bayramı'nın ikinci gününde siyasi partiler arasında yürütülen geleneksel bayramlaşma trafiği, Ankara kulislerinde ezber bozan çok kritik bir buluşmaya sahne oldu. Demokratik Sol Parti'nin (DSP) ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’ni ziyaret eden DEM Parti heyetinin görüşmesinde "Terörsüz Türkiye" süreci ve bayram sonrası atılacak adımlar masaya yatırıldı.
Siyasi partilerin karşılıklı bayramlaşma programları kapsamında kapılarını konuklarına açan MHP Genel Merkezi'nde, misafirleri ağırlamak üzere üst düzey bir heyet hazır bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zühal Topcu başkanlığındaki kabul heyetinde; Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörü ve MYK Üyesi Prof. Dr. Turan Şahin ile MYK Üyesi Özmen Alp Giray Erdemir yer aldı. Gün boyu süren trafikte MHP; DSP, DEM Parti, AK Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, CHP ve Gelecek Partisi heyetlerini sırayla konuk etti.
DEM Parti'den MHP masasında "Somut adım" vurgusu
Günün en çok dikkat çeken ve yakından takip edilen teması, MHP'ye gelen ikinci konuk olan DEM Parti heyetiyle yaşandı. Eş Genel Başkan Yardımcısı Mahfuz Güleryüz, Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ve Parti Meclisi Üyesi Zeyno Bayramoğlu'ndan oluşan DEM Parti heyetinin ziyaretinde ana gündem maddesi toplumsal uzlaşı ve yeni süreç oldu.
Ziyarette "Terörsüz Türkiye" vizyonuna ilişkin konuşan DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mahfuz Güleryüz, yürütülen sürecin önemine dikkat çekerek, bayram tatilinin hemen ardından artık sahada somut adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.
"Güçlü devlet sorunlarını geride bırakır"
DEM Parti heyetinin mesajlarına yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu ise Türkiye'nin köklü ve güçlü bir devlet geleneğine sahip olduğunu vurguladı. Ülkenin önündeki kronik sorunları kalıcı olarak geride bıraktığında küresel ölçekte çok daha güçlü bir konuma ulaşacağını ifade eden Topcu, sürecin önemine işaret etti.
Görüşmede ayrıca, her iki parti temsilcisinin de "Terörsüz Türkiye" sürecinin toplumsal tabana doğru aktarılması ve vatandaşlara anlatılması amacıyla saha çalışmalarında binlerce ikili görüşme gerçekleştirdiği ortaklaşa dile getirildi.
AK Parti ile MHP masasında Gazze ve yasal altyapı konuşuldu
DEM Parti'nin ardından MHP Genel Merkezi'nin bir diğer önemli konuğu ise Cumhur İttifakı ortağı AK Parti heyeti oldu. İzmir Milletvekili Ali Sürekli liderliğindeki AK Parti heyetiyle yapılan görüşmede, İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım ve Ortadoğu'daki insani dram geniş yer tuttu.
Dünya ve Türkiye gündeminin baş döndürücü bir hızla değiştiğini belirten iki parti kurmayları, iç siyasetin en önemli başlığı olan "Terörsüz Türkiye" sürecini de masaya yatırdı. AK Parti ve MHP heyetleri, önümüzdeki Kurban Bayramı'na kadar meclis çatısı altında gerekli yasal altyapı çalışmalarının tamamlanabileceğini ve terör sorununun Türkiye gündeminden tamamen çıkarılabileceğini ifade etti.