Bekir Bozdağ'dan OHAL açıklaması

Milli Güvenlik Kurulu sonrasında yapılan açıklamada OHAL'in 7. kez 3 ay süreyle uzatılması tavsiye edilmişti. Bekir Bozdağ ''Ohal teröristlere etkin müdahale için uygulanacak.'' dedi.

Milli Güvenlik Kurulu sonrasında yapılan açıklamada OHAL'in 7. kez 3 ay süreyle uzatılması tavsiye edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, OHAL'in 3 ay daha uzatılması kararı tavsiye edildi." denildi. 

MGK bildirisinde, Suriye'deki katliamların önlenmesi için uluslararası toplumun ortak hareket etmesinin hayati önemi haiz olduğu vurgulandı. Bildiride uluslararası toplum ortak hareket etmeli denildi.

MGK'de, TSK'nın icra ettiği harekatlara müttefiklerin desteğinin beklendiği, Suriye’de kalıcı siyasi çözüm kararlılığının devam ettiği belirtildi.

Erdoğan, MGK'nın ardından Külliye'de Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Bakanlar Kurulu'nda OHAL'in uzatılmasına ilişkin tavsiye kararı görüşülecek. Bakanlar Kurulu'nun Meclis'e göndereceği OHAL tezkeresinin yarın oylanması bekleniyor. Tezkerenin kabulü için 276 oy gerekiyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL, en son 18 Ocak'ta uzatılmıştı. OHAL'in süresi 19 Nisan'da sona eriyor. Bir kez daha uzatılması durumunda OHAL, 7'nci kez 3 aylık uzatılmış olacak. 15 Temmuz'un ikinci yıldönümüne de OHAL ile girilmiş olacak.

Bakanlar Kurulu Sonrası İlk Açıklama

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. 

OHAL'in teröristlere karşı uygulandığını söyleyen Bozdağ, ''Bundan sonra da teröristlere etkin müdahale için uygulanacağını, vatandaşların yaşamlarına karşı bir şey olmuyor. Yarın da TBMM'nde müzakere edilecek.'' dedi.

Erken seçim açıklamasıyla ilgili, ''Türkiye'nin gündemi oldu, grup toplantısından sonra Cumhurbaşkanı değerlendirme yaptı. Yarın MHP Genel Başkanıyla Cumhurbaşkanı görüşme yapacak.'' yorumunda bulundu.

Ege kriziyle ilgili, ''İki ülke arasındaki komşuluğun denizde olmasını istiyoruz. Türkiye Yunanistan ilişkilerinin olumlu anlamda gelişmesi için ciddi adımlar attık. Yunanistan'da da bu adımlarımız karşılık buldu. Her iki ülkeninde ortak çıkarınadır. Yunanistan'da iç politik kaygılardan dolayı olduğunu düşündüğümüz provokatif açıklamalar yapılıyor. Net baktığımızda Yunanistan iç siyasetinde söz sahibi olmak için bu açıklamalar yapılıyor. Türkiye Yunanistan ilişkileri Yunanistan siyasetçilerinin iç politikalarına kurban edilmemeli. Biz her defasında Yunanistan tarafından yapılan bir yanlışı düzeltmenin içerisindeyiz. Yunanistan Ege denizinin içinde biter gider.Ege denizi iyi komşuluk denizi olmalıdır. FETÖ konusunda Yunanistan'a ihtiyacımız var. Yunanistan iade konusunda gerekeni yapmamıştır. Net sözler vermelerine rağmen top yargıya havale ediyor.Yürütmenin bir üyesi yargının nasıl işleyeceğine dair açıklamalar yapıyor.Yargıyı kılıf olarak kullanıyorlar' açıklamasını yaptı. 

İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu