Seçim beyannamesini açıklayan Kılıçdaroğlu: Filistinlilere uygulanan vize sorununu kaldıracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim beyannamesini açıkladı.

Seçim beyannamesini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin hak, hukuk ve adalet partisi olduğunu söyledi.

 Kılıçdaroğlu, “Mafya devleti değil, haktan yana devlet istiyoruz. Emekten, haktan yana olanların hep birlikte tamam diyenler için başlatıyoruz. 5 temel sorunu çözmek için hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi

Büyük dönüşümlerin planlama ile yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “50 ila 100 yılı bir ülke planlamış ise, hangi ürünlerin üretileceğini planlamış ise o ülke saygın olur. 16 yıldır ülkeyi yönetenler devlet düzenleme teşkilatını kapattılar. İnsani Gelişme Stratejileri Bilgi Politikaları kurumunu kuracağız. Sanayici katma değeri yüksek ürün üretecek. İnsan odaklı bir strateji oluşturunca geleceği sağlıklı bir biçimde planlayacağız” ifadelerini kullandı.

"BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ"

 Beyin göçünü tersine çevireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Dünyanın saygıdeğer bilim adamlarının Türkiye'ye gelmesini sağlayacağız. Burada saygın kurumumuz var diyeceğiz. Sanayiler katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundadır. Söz sahibi olmak istiyorsak üretmek zorundayız. Bizim hedefimiz, rüyamız onların göremeyecekleri kadar kapsamlıdır, biz bunu biliyoruz. Dünya sanayide 4.0'ı konuşuyor, biz yol yapıyoruz, konuşuyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde liderler yol yapıyoruz diye övünmez. Bizim hedefimiz Türkiye'yi bölgesinde 21.yüzyılın lideri yapmaktır” diye konuştu.

KOBİ'LERE SIFIR FAİZLİ KREDİ

KOBİ’ler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Hızlı değişim ve dönüşüme ayak uyduran firmalar KOBİ'lerdir. Bütün KOBİ'lere 1 yıl süreli ödediğin vergi primi kadar sıfır faizli kredi vereceğiz. Alacaksın, işini büyüteceksin. Bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu proje hayate geçince, devlet vergi ve sigorta primlerini zamanında toplar. Herkes yatırır, sıfır faizli kredi almak için. Şu an tahsil edilemeyen bütçe geliri 322 milyar lira. Vergini öde, primini öde, ödediğin kadar sıfır faizli kredi veriyorum. Bundan daha iyi bir proje Türkiye tarihinde yazılmamıştır diyorum" açıklamasını yaptı.

"1 YIL İÇİNDE 180 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ"

Eğitim konusunu da seçim bildirgesine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Bütün mahallelerde ücretsiz kreş açacağız. Tam gün öğretim yapacağız.  Birleştirilmiş sınıf uygulamasına son vereceğiz. Rantiye sınıfının eğitimle sorunu yok. Milyonlarca para kazanıp çocuklarını yurt dışında okutuyor. Fakirin oğlu nereye gidecek? Taşımalı eğitime son vereceğiz. Yurtsuz öğrenci kalmayacak. Teknoloji liseleri açacağız. 1 yıl içinde 180 bin öğretmeni atayacağız. Öğretmenlerin de ayrı bir kanunu olacak. 24 Kasım öğretmenler gününde 1 maaş ikramiye verilecek. Darbe kurumu olan YÖK’ü kaldıracağız.” diye belirtti.

"FİLİSTİNLİLERE UYGULANAN VİZE SORUNUNU KALDIRACAĞIZ"

Dış politikada neler yapacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Bütün komşularla barış içinde yaşayacağız. Filistinlilere uygulanan vize sorununu kaldıracağız. Mavi Marmara anlaşmasını iptal edeceğiz. AB ile ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Orta Doğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı kuracağız. Türkiye , İran , Irak, ve Suriye olarak kurulacak” diye konuştu

Kılıçdaroğlu OHAL’in kesinlikle kaldırılacağını söyledi. Siyaseti kirlilikten kurtaracaklarını belirten Kılıçaroğlu, “Suçüstü hariç tutukluluk esas olmayacak” dedi. Kılıçdaroğlu gazetecilerin tamamının sendikalı olacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:

“Şehit ve gazi arasındaki ayrımı kaldıracağız. Muhtarlar kurumsallaştırılacak. Toplumsal uzlaşı ile yeni bir sivil anayasa hazırlayacağız. Türkiye beton ekonomisinden üretim ekonomisine geçecek”

Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi Bazı sigaralar artık satılmayacak! 'Milliyet farkı' ücreti alan otele ne kadar para ceza kesildiği açıklandı Özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza İşçilerle polisi çatıştırmak isteyen yapılar olabilir Kanatlı et ihracatına kısıtlama getirildi