İran duyurdu: İsrail’in gizli nükleer ve askeri bilgilerine ulaştık

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, İsrail’in nükleer, askeri ve bilimsel programlarına dair gizli bilgilere ulaştıklarını açıkladı. Hatib, 189 nükleer uzman ve askeri yetkiliye ait verilerin ele geçirildiğini, bazı kişilerin para karşılığı İran’la iş birliği yaptığını iddia etti.

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, haziran ayında ele geçirildiği belirtilen İsrail’e ait gizli belgeleri kamuoyuyla paylaştı. Belgelerde İsrail’in nükleer programındaki etkili isimler, hassas tesisler ve çeşitli projelere dair bilgiler yer aldı.

Görüntüler Yayınlandı
İran medyasında yayımlanan programda, İsrail’e ait bazı nükleer tesislerin görüntüleri ve uzmanlara ait kimlik bilgileri paylaşıldı. Hatib, “İstihbarat unsurlarımız, İsrail’in gizli olan nükleer, askeri, istihbarat ve bilimsel bilgilerine ulaştı” dedi.

“Para Karşılığı İş Birliği” İddiası
Hatib, İsrail’in hassas bölgelerinde çalışan bazı kişilerin para karşılığı İran istihbaratıyla iş birliği yaptığını öne sürdü. Bu kişilerin kimlikleri ve görev alanlarına dair detayların da belgeler arasında yer aldığı belirtildi.

Bölgesel Gerilim Tırmanıyor
İran’ın bu açıklaması, İsrail ile uzun süredir devam eden istihbarat savaşının yeni bir boyut kazandığını gösteriyor. Tel Aviv yönetiminden henüz resmi bir yanıt gelmezken, bölgedeki diplomatik tansiyonun yükselmesi bekleniyor.

Okulları hedef gösteren 67 kişi gözaltında Tutuklanan baba Uğur Mersinli’nin ifadesi ortaya çıktı Narin Güran davasında Nevzat Bahtiyar’ın cezası belli oldu 81 ilde her okul kapısına en az 2 polis! Öğrencilerine siper olan kahraman Ayla öğretmen son yolculuğuna uğurlandı Ayser Çalık Ortaokulu saldırısında ölü sayısı artıyor