ABB Başkanı Mansur Yavaş: Gökçek yargılanıp hapse girmeden adalet sorgulanamaz
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB’ye başlatılan konser soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamaları şu şekilde:
"Konser işiyle başlayalım bu konuyla ilgili defalarca kez açıklama yapmıştık. Geçmişe yönelik bütün konserleri tek tek incelettik. Bizim yaptığımız teftişte bir kamu zararı çıkmadı. Mülkiye müfettişleri burada incelemeler yaptılar.
Mülkiye heyeti bilirkişi heyeti oluşturdular. Bunların ben uzmanlık alanının bu konuyla alakası olmadığını tespit ettim. Medya bilirkişisi, Elmadağ Gençlik ve Spor İlçe Spor Müdürü Vekili, Ankara Defterdarlığı muhasebe uzmanı, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli. Bunlardan bir bilirkişi heyeti oluşturmuşlar.
Oysa bu bilirkişinin Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bu işi yapan uzman kişilerden oluşması gerekirdi.
Bunlar da bir bilirkişi raporu düzenlemiş, karşılıklı itirazlar sonucunda Savcılık bir inceleme başlatmış ve bilirkişi heyeti tespit etmiş. Bilirkişi heyeti de eski bilirkişinin yaptığı bilirkişi üzerinden kamu zararını açıklıyor. Yani usulüne uygun yapılmayan...
Kıyaslayacaksanız Mercedes marka araçla Ford marka aracı kıyaslayın. Aynı alanda bir buçuk ay önce Tarkan konseri yapıldı. Kaç paraya yapıldı. sorabilirsiniz. Jennifer Lopez konserini sorabilirsiniz. Daha ucuza olabilir miydi olabilirdi. Bu rakamı neye göre çıkardıklarını bilmiyoruz.
Çağırıp rahat rahat ifadesini alabileceğiniz insanların apar topar tutuklanmasının yargıda yeri yoktur.
Operasyonlar başlamadan önce Ankara'nın en büyük trolü tweet attı. Zaman zaman televizyona çıkıp, sorsanız 'Türkiye'nin Ankara'nın en büyük hırsızı kim?' dediğiniz zaman, 'ben çıkarım' diyen bir şahıs var o tweet attı. "Sabah operasyon var" diyor. Bu ülkede Gökçek ve ailesinin tümü yargılanıp, hapse girmeden asla adalet sorgulanamaz.
Beypazarı başkanlığı yaptım, bir tane soruşturma geçirmedim. Çalmayacağız, çaldırmayacağız.
Gökçek dönemi dosyalarından 100'e yakın şikayetimiz oldu. Bizlerin harcamaları ile o dönemin harcamaları. 'Gong' çalan mankene 41 milyon verdiler. 55 tanesinde bilirkişi raporu alınarak takipsizlik kararı verildi. 11 tanesinde bilirkişi raporu alınmadan takipsizlik kararı verildi. 11 tanesinde iddianame düzenlendi. Hiçbir dosyada adli yaptırım veya tutuklama kararı olmadı. Her nasılsa bizim bütün yaptığımız şikâyetler aynı bilirkişiye gitti.
Altı yıl oldu ifadeye çağrılmıyor. Ne özelliği var? Bu basın toplantısı yoluyla işin yürütülmesini talep ediyoruz, çünkü zaman aşımına uğrayacak.
Yargılanacak, yargılandıktan sonra mahkeme cezayı kesinleştirdikten sonra biz o insanlara suçlu diyebileceğiz. Bu dosyalardan iki tanesi Melih Gökçek'in tarafı olduğu dosyalar. Bazılarına hiçbir işlem yapılmadı. Peki, bu niye böyle oldu?
Ankara'da tam 4 bin tane bilirkişi var. Fakat her nasılsa bizim yaptığımız tüm şikayetler aynı bilirkişilere gitti. En son kamu zararı çıkaran bilirkişi de bunlardan bir tanesi. Onları aklayanla bizi suçlayan aynı şahıs.
Belediyenin paraları Gökçek'in oğlunun futbol hevesine gitti. Oğlana iş vermesi lazım. Babası ona futbol takımı almış. Bazı şirketlerden ihale vermek suretiyle ve bir de hafriyat gelirini, belediyenin oldukça büyük gelirini Osmanlıspor’a vermiş. Sayın Mustafa Tuna gelir gelmez bunu sonlandırdı. Kamu zararı ne kadar olursa gözaltına alırsınız?
ANKA Park’ı şikayet ettik. Savcılık soruşturma izni istedi, Süleyman Soylu izni vermedi. Danıştay’a itiraz ettik. Danıştay dedi ki “İddiaların tek tek incelenmesi lazım.” Geri gönderdi. Mahkeme bunları yapmadı, takipsizlik kararı verdi geçti. Biz sulh cezaya itiraz ettik. Kanun yoluyla bozma talebine gittik. Dosyamız adliyede bekliyor. Adalet Bakanlığı’na ne zaman gönderecekler bilmiyorum.
Teleferik öngörmüşler. Kime vermişler biliyor musunuz? AK Parti il başkan yardımcısına vermişler, o an görevde. İşe başlıyor 240 günde bitecek ihaleye yasadışı 1500 güne uzatmışlar. Terk edip gitmiş orayı. İncelettik. Bu projeyi hazırlayan adam o şirketin elemanı çıktı.
Melih Gökçek'le ilgili söyleyeceğim bir şey daha var. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlıyoruz. Meclis üyelerinin çoğu FETÖ'den dolayı kaçak. Şikayet ediliyor. Herkes yargılanırken ona hiçbir şey yapmıyorlar. Demekki görevden alınma sebebi, Cumhurbaşkanı kendisinden görevi bırakmasını istiyor. Nazlandı nazlandı görevi bıraktı. 2018 yılına gelindiğinde de araştırmalar yapıyor. Benimle ilgili yaptığı araştırmalarda da telefon tape soruşturmaları yapıyor. Hiçbir şey bulunmuyor.
FETÖ'den de Gökçek ve ailesi yargılanmadan bu ülkede adaletten bahsedemezsiniz. Belediyenin parasıyla umreye gitmişler. Kamu zararının azı çoğu olmaz da o haram parayla umreye gitmeyi nasıl içinize sindirdiniz.