ABD'li Senatör Sanders'tan Netanyahu'ya tepki: Gazze'de etnik temizlik yapıyor

7 Ekim'de başlayan Hamas-İsrail çatışmalarının ardından ABD, İsrail'e desteğini pek çok kez yinelerken katliamın ortağı oldu. 34 bin sivilin hayatını kaybettiği Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösteren ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de etnik temizlik yaptığını belirtti.

ABD'li Vermont Senatörü Bernie Sanders, CNN'in "State of the Union" programında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki eylemlerini "etnik temizlik" olarak nitelendirdi. Yahudi karşıtlığı ve İslamofobi gibi nefret suçlarına karşı durduğunu belirten Sanders, Filistin'e destek gösterileri sırasında ortaya çıkan Yahudi karşıtı söylemleri kınadı.

İSRAİL SAĞLIK SİSTMİNİ VE ALTYAPIYI HEDEF ALIYOR

Senatör Sanders, Gazze'de süren insani felakete dikkat çekerek, İsrail'in sağlık sistemi ve temel altyapıyı kasıtlı olarak hedef aldığını ifade etti. Sanders, "Amerikan halkının büyük kısmı Netanyahu'nun savaş politikalarından rahatsız ve ABD'nin bu tür eylemleri desteklemesine karşı çıkıyor," dedi.

"NETANYAHU BEDELİNİ ÖDEMELİ"

Netanyahu'nun Gazze'de 6,5 ayda toplumun yüzde 5'ini öldürdüğünü belirten Sanders, bunun modern savaş tarihinde görülmemiş bir oran olduğunu söyledi. Sanders, "Netanyahu bunun bedelini ödemeli," diye ekledi.

"GAZZE'DE ETNİK TEMİZLİK YAPILIYOR"

Soykırımın mahkemeler tarafından belirlendiğini vurgulayan Sanders, Netanyahu'nun Gazze'de etnik temizlik yaptığına dair açık göstergeler olduğunu belirtti. Gazze'deki halkın yüzde 80'inin yerinden edildiğini ve güvenli olarak kabul edilen Refah'ın bile saldırı tehdidi altında olduğunu ifade etti. Sanders, "Bu kabul edilemez," dedi.

Kopya çekerken yakalanan öğrenci öğretmenini bıçakladı Transfer döneminin başlangıç ve bitiş tarihi belli oldu Ayten Gökçer hayatını kaybetti Askeri yardımlar yolda Yunanistan'dan Türkiye açıklaması İstanbul’da suya zam