Erdoğan ve Bülent Arınç görüşmesi bitti: Ben bir AK Partiliyim

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Beştepe'ye geldi. Arınç, ''7 Haziran'da aktif siyasi hayatıma nokta koydum, ben bir AK Partili'yim, partimden de memnunum'' dedi.

Beştepe'ye adımını atar atmaz gazetecilerin sorularıyla karşılaşan Bülent Arınç; ''Davet üzerine geliyorum' açıklamasını yaparak sorulara yanıt vermekten kaçındı.

Fox Tv'den Engin Yılmaz ise görüşmeyle ilgili kulislerde konuşulan bilgileri ''Bu davetin Abdullah Gül hamlesi olabileceği konuşuluyor. Arınç'tan aday olmaması yönünde bir isteği iletmesi bekleniyor olabilir. Eğer Cumhurbaşkanı, Davutoğlu ile görüşürse bu görüşmelerin Abdullah Gül endeskli olduğu daha da netleşir.'' cümleleriyle aktardı.

BÜLENT ARINÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

Bülent Arınç görüşme sonrası gazetecilere görüşmeyle ilgili bilgiler verdi. Arınç, ''Cumhurbaşkanımız bazı konularda fikrimi aldı, bazı konularda ben kendilerinden bilgi aldım.'' ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin 'Milletvekili adayı olacak mısınız?' sorusu üzerine Arınç, ''7 Haziran'da aktif siyasi hayatıma nokta koydum, bu kararım hala devam etmektedir. Bundan sonra tekrardan milletvekilliğinde başlayacak değilim. Benim kararlılığımı bilirler. Bu teklif edilmiş bir konu değil, üzerinde durmaya gerek yok. Bu ülke için yapılacak çok önemli hizmelerin olduğuna inanıyorum'' açıklamasını yaptı.

BEN BİR AK PARTİLİYİM

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığıylığına yönelik iddialarla ilgili de görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Arınç, ''Çok özel konuşmalarımızı kendi içimizde tutuyoruz. Cumhurbaşkanı konuşursa öğrenirsniz, biz de açıklama yaparız. Cumhurbaşkanı'na başarılar diledim. Ben bir AK Partiliyim, partimden de memnunum. Bu partinin kurucularından birisiyim. Başka partiye başımı çevirmem. Olumlu kanaatimi de ortaya koymam. Ne AK Parti'ye ne de onun genel başkanına zarar verecek bir açıklamada bulunmam.'' ifadelerini kullandı.

MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, 'Bizimle bir bilgi paylaşımında bulunulmadı' dedi. 

Gazete Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in aktardığına göre, Erdoğan yalnızca Arınç ile görüşmeyecek. Erdoğan'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşmesi bekleniyor. 

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu