Eczane poşeti paralı mı olacak?

Marketlerde poşetlerin ücretli satılması 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi. Eczane poşetlerin paralı olup olmayacağı ise tartışma konusu oldu. Bakan Kurum bu konuda açıklamalarda bulundu.

Marketlerde poşetler ücretli olurken aynı durumun eczanelerde de geçerli olup olmayacağı merak konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eczanelerde poşet kullanımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Eczacılar odasıyla Bakanlığımız arasında bu konuda bir çalışması yürütülüyor. 15'e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz, 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız"

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu