Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya provokasyonlarına prim vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız." dedi. Erdoğan ayrıca "Özellikle sosyal medya platformları vasıtasıyla sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere prim vermeyin." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 19 bin 388, yaralı sayısının 77 bin 711 olduğunu açıkladı.

-Öncelikle 100 milyar TL'lik kaynak tahsis ettik, AFAD acil yardım ödeneğinden hane başına 15 bin lira yardım yapmaya başlıyoruz.

-Çevre Bakanıma talimatı verdim, TOKİ süratle 10 illimizde bir taraftan enkaz kaldırma çalışmalarını yapacak, diğer taraftan rezerv alanlarında inşaatların yapımına başlayacağız.

-Özellikle sosyal medya platformları vasıtasıyla sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere prim vermeyin.

-Ayrım gözetmeden burada canla başla çalışan herkesten Allah razı olsun. Devlet tüm imkanlarıyla vatandaşın yanındadır."

- Şu anda binlerce tır deprem bölgesine geliyor, bu millet vefakar, bu millet cefakar, bu millet hiçbir zaman mağdura mazluma el uzatmadan yapamaz.

- İçinden geçtiğimiz karanlığın üstesinden hep beraber geleceğiz.

- Konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız.

- Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini istiyorum, bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin.

- Ülkemizin daha önce yaşadığı felaketlerdeki yaraları nasıl hızla sardıysak inşallah burada da aynısını yapacak, hiç kimseyi aç açıkta bırakmayacağız

-Bu süreç istismar süreci değildir. Bugün birlik olma, dayanışma günüdür, tek yürek olarak vatandaşlarımızla el ele verme günüdür."

FED faiz kararını açıkladı! İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olma kararı aldık