Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Grup başkanvekilimiz Mahir Ünal'ın görevinden affıyla boşalan yere Özlem Zengin arkadaşımızı teklif ediyorum. Mahir Ünal arkadaşımıza Meclisimize, partimize ve ülkemize yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum. Kendisiyle farklı alanlarda yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Bu görevi üstlenecek Özlem Zengin kardeşimize muvaffakiyetler diliyorum.

Alman ırkçıları tarafından kundaklanan evde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu saldırıda kızlarını ve torunlarını şehit veren Mevlüde Genç hanımefendiye sembol haline gelmişti. Kendisi geçtiğimiz günlerde vefat etti. Avrupa'daki Türk ve Müslümanlara karşı artan düşmanlık mücadelemizi sürdüreceğimiz ifade etmek istiyorum.

20 YILLIK İKTİDAR

Yarın 3 Kasım 2022 yani iktidara gelişimizin 3 Kasım 2002 seçimlerinin 20'nci yıldönümü. Hizmet yolculuğumuzda 20 yıllık kesintisiz iktidarla bir rekora daha imza atmış oluyoruz. Bizlerden desteğini esirgemen milletimize teşekkür ediyorum. Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi için partimiz çatısı altında farklı kademelerde görev almış tüm dava arkadaşlarımızdan Allah razı olsun diliyorum. 81 ilimizin her köyünde, vatan topraklarının her karışında eserlerimiz var.

"TOGG ÜLKEMİZİ DÜNYADA BAŞARI İLE TEMSİL EDECEKTİR"

Milletimizden gördüğümüz sevgi seli bize daha çok çalışmak için heyecan veriyor. Geçtiğimiz hafta sonu da Türkiye Yüzyılı programını tanıtarak geleceğimizin vizyonunu paylaştık. Bu amaçla 81 ilimizde ve ilçelerinde milletimizin her bir ferdinin Türkiye'nin Yüzyılı ile ilgili düşüncelerini paylaşabileceği bir seferberlik başlatıyoruz. Bugüne kadar her işimizi nasıl milletimizle istişare içinde yürütmüşsek Türkiye Yüzyılı'nda da aynı yolu izleyeceğiz.

Bu vizyonumuzun ilk somut eseri olarak gördüğüm Togg'u 29 Ekim'de bantta indirdik. Şubat ayında satışı, mart ayı sonunda teslimi başlayacak olan Togg, ülkemizi dünyada başarı ile temsil edecektir. Kirli propagandalara aldırmadan, bizlere milletimizin 60 yıllık hayalini gerçekleştirmenin bahtiyarlığını yaşatan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

MUHALEFETE 'HAMBURGER' GÖNDERMESİ

Cumartesi günü inşallah Gaziantep'e gidiyoruz. Orada da yapımı tamamlanan eserleri hizmete açıyoruz. Aydınlık yarınlarımız için koşturmaya devam ediyoruz. Durmak yok yola devam. Türkiye Yüzyılı'nı planlarken CHP ve yoldaşlarının nelerle uğraştığını sizler de takip ediyorsunuz. Her biri utanmadan 10 bin kilometreye sırayla hamburger turları düzenliyor. İngiltere ardından da Almanya'ya gidecek.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Ülkenin gerçeklerinden kopuk oldukları, ülkemizin nereye geldiğini bilmeyecek seviyedeler. Başörtüsü konusunu, kabuk bnağlamış yaraları deşmek pahasına bir gece yarısı gündem etaşıdılar. Bunu da içerisinde türlü sapkınları meşrulaştıran belirsiz bir yasa teklifi ile yaptılar. Biz de CHP'nin bu oyununa ailenin korunmasını esas alan anayasa değişikliği teklifimizle karşılık verdik. Bu ara başörtülü kardeşlerimize rozet takma yarışına girdiler. Bugüne kadar neden çıkmadılar? Çünkü onların ruhunda bu yok.

Üniversitelerimizin kapısında kızlarımızın başörtüsünü açtıran siz değil miydiniz? Polis kardeşlerimizi acımasız bir şekilde kullandılar. Kızlarımızn başörtülerini çekip alarak onlara zulmettiler. Biz bunları unutmayız Bay Kemal. Sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy. Seni de görelim. Sizin geçmişteki ağababalarınız meclisteki başörtülü kızlarımızı atmanın derdindeydi.

"TEKLİFİMİZE NİHAİ HALİNİ VERİP MECLİSE SUNACAĞIZ"

Biz şuna inanmıştık; 'Hak verilmez alınır' diyorduk. Bu hakkı sonunda aldık. Bu millet bzie bu görevi verdi. Göreve geldikten sonra da yavaş yavaş hanım kardeşlerimizin bu hakkını kendilerine iade ettik. Arkadaşlarımız, Anayasa teklifimizi cumhur ittifakı ortağımız MHP ile ve mecliste grubu bulunan diğer siyasi partilerle görüşmeye başlıyor. Bu görüşmelerden sonra bugün tamamlanacak görüşmelerin akabinde teklifimize nihai halini verip meclise sunacağız.

Biz şuna inanmıştık; 'Hak verilmez alınır' diyorduk. Bu hakkı sonunda aldık. Bu millet bzie bu görevi verdi. Göreve geldikten sonra da yavaş yavaş hanım kardeşlerimizin bu hakkını kendilerine iade ettik. Arkadaşlarımız, Anayasa teklifimizi cumhur ittifakı ortağımız MHP ile ve mecliste grubu bulunan diğer siyasi partilerle görüşmeye başlıyor. Bu görüşmelerden sonra bugün tamamlanacak görüşmelerin akabinde teklifimize nihai halini verip meclise sunacağız.

Bay Kemal sana sesliyorum; başörtüsünü bir metrelik bez parçası diyerek aşağılayan sen değil miydin? Sen bunları unutturmaya çalışıyorsun ama televizyon arşivleri bunu unutturmuyor. Bunlara biz hem hukuk dersi, hem de ahlak dersi vereceğiz. Kurulacak aile kurumunun dersini vereceğiz.

"MECLİSTE ÇOĞUNLUK OLUŞMAZSA SÖZ MİLLETİMİZİN OLACAK"

2008'deki düzenlemenin iptali için koşa koşa AYM'ye giden Bay Kemal'in kirli geçmişiyle yüzleşmesi lazım. Anayasa değişikliğini çok geniş bir mutabakatla hayata geçirilmesini umut ediyoruz. Halk oylaması dahil diğer adımları da atmaya biz AK Parti olarak hazırız. Biz şu ana kadar milletimizin hakemliğinden korkmadık. Mecliste çoğunluk oluşmazsa söz milletimizin olacak. Esasen bunların her işleri gibi helalleşme çağrıları da göz boyamadan ibarettir.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI'NA SALDIRI

Tuzla Belediye Başkanımıza yönelik; kendisini tebrik ediyorum. Orada yapılan linç girişimi, hellaşme maskesi altındaki CHP'nin asıl yüzünü ortaya sermiştir.

Aynı şekilde Yalova'da yargıya yapılan saygısızlık bunların karakterini ortaya seren bir diğer örnektir. Sen nasıl milletvekilisin? Yargının temsilcilerine bu şekilde hakaret mi olur? Anayasada bunlarla ilgili yasal düzenlemeler belli. Takipçisi olacağız. Bunların hesabı sorulacak. Yalova'daki utanç tablosunun müsebbibleri konusundan gerekenler yapılmazsa, güçler ayrılığı ilkesi derin bir yara almış olacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NUN UYUŞTURUCU İDDİASI

Bu zatın önceki gün bizi ve emniyet teşkilatımızın tamanını uyuşturucu satıcıları ile ilgili aynı cümlede kullanmasının hesabını hukuk önünde söraceğiz. Canlarını dişlerine takarak her bir insanımızın hayat ve geleceğinden emin olması için çalışan kolluk ve güvenlik güçlerimizin haklarını korumak da boyunumuzun borcudur.

 Tahıl sevkiyatı eskiden planlandığı gibi devam edecek

Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi Bazı sigaralar artık satılmayacak! Mehmet Şimşek'in arkasındayız Özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza Kanatlı et ihracatına kısıtlama getirildi 'Milliyet farkı' ücreti alan otele ne kadar para ceza kesildiği açıklandı