Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseye kırgın. kızgın. öfkeli değiliz

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunu kazanarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de vatandaşlara hitap etti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

"Bu millet sevilmez mi? Biz severiz. Kandil'dekiler sevmez. Onların uzantıları sevmez. Ama biz severiz. İşte şuandaki tablo sevgililerin toplantısı. Şuanda 320 bin kişi burada. Havalimanından buraya kadar yollar tıklım tıklımdı."

"Sizler Cumhur İttifakı'nı mahcup etmediniz. cumhur İttifakı'nı bu yolda yalnız koymadınız. Gece gündüz demeden beraber yürüdük. Ve sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılını beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz."

"Aziz milletim, ekranları başında bizleri izleyen kıymetli vatandaşlarım, sevgili Ankaralılar. Sizleri hürmetle selamlıyorum."

"2. tur hamdolsun kayda değer bir sıkıntı yaşanmadan tamamlanmıştır. Gayriresmi sonuçlara göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bizlere vermiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören her bir ferde şükranlarımı sunuyorum."

"Gerek 14 Mayıs gerek 28 Mayıs'ta tercihini hangi partiden yana olursa olsun sandık başına giden her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte seçimin en sağlıklı yürümesi için görev yapan kamu personelini, sandık görevlilerini, müşahitleri, emniyet mensuplarını tebrik ediyorum. Çok partili siyasi hayatımızın en önemli seçimlerinden birinde milletimiz kararını Türkiye Yüzyılından yana kullanmıştır."

"Milletimiz Meclis'in çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek yasamadaki kararını belirtmişti. Bu akşam da yürütmedeki kararı kesinleşmiştir. Başımızın üstünde yeri vardır. Fakat kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye'dir. Kazanan tüm kesimleriyle milletimizin ta kendisidir. Kazanan demokrasimizdir. Hatırlasanız biz her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden kirli planları olanlar ve tefecileri olacak demiştik. Şimdi yine aynı sözü veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluk olarak kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz. Tüm tartışmaları bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz ve milli hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Laf olsun diye değil tüm kalbimizle yapıyoruz."

"Ben hesap uzmanı değilim ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018'de CHP'nin vekil sayısı 146'ydı. 2023'te vekil sayısı 169. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. sayı 129'a düştü. 146'dan 129'a hangisi büyük. Her halde 129 büyük diyemezsiniz. 146'dan 129'a bu vekil sayısını düşürene de haydi diyemezsiniz. Şimdi Kandil'dekilerle onları arkanıza alıp video çekip haydi diyemezsiniz. Bu millet yutmuyor. Faiz 8.5'e indirildi, enflasyon da inecek"

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı Et fiyatlarında yaşanan dalgalı hareketleri yok sayamayız Gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçmasına kim yardım etti? Bakan Tunç’tan 28 Şubat kararı ve Kobani davası sonrası ilk açıklama 4 ilaç grubu aile hekimlerince yazılabilecek 10 soruda kripto kanunu