Caretta caretta yuvasını çöp olarak kullandılar

Patara Plajı'nda Caretta caretta'ların yuvalarını korumak için hazırlanan ve sahil şeridine konulan sepetler, vatandaşlar tarafından çöp kovası olarak kullanıldı.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli üreme alanlarından biri olan Türkiye'nin en uzun 2. kumsalına sahip Antalya'daki Patara Plajı'nda Caretta caretta'ların yuvalarını korumak için hazırlanan ve sahil şeridine konulan sepetler, vatandaşlar tarafından çöp kovası olarak kullanıldı.

Sepetlerin üzerinde  farklı dillerde "burası benim evim" ve "çöp atmayın" yazıları olmasına rağmen çöp kutusu gibi kullanılmasına sosyal medyadan tepkiler de geldi. Patara Plajı, geçmişte 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan edilmişti.

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek mi? FETÖ benzeri yapıya cüret edenin başı ezilmeli Kırım Vakfı'ndan sürgün ve soykırımın 80. yıldönümü anması Tehditler alıyorum, beni de öldürecekler Hedef Atatürk'ün partisini iktidara taşımak Haklarını savunmayı sürdüreceğiz