Borç nedeniyle elektrikleri kesilince mum ışığında antrenman yaptılar

Borç nedeniyle Tekirdağ’da bulunan Namık Kemal Lisesi’nin spor salonunun elektrikleri kesildi. Sporcular mum ışığında antrenman yaptı

Tekirdağ’da bulunan Namık Kemal Lisesi’nin spor salonunun elektrikleri borç nedeniyle kesildi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, elektriklerin kesilmesine tepki gösterdi. Aygun salonun öğlene kadar okul öğrencileri, öğleden sonra spor kulüpleri, akşam üzeri de Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından müsabakalarda kullanıldığını belirtti.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile görüşerek elektrikleri yeniden açtırdı.

 “İki ay önce kesildi”

Aygun şu ifadeleri kullandı:

“Tekirdağ’da Süleymanpaşa İlçemizde Yüzüncüyıl Mahallesi’nde bulunan Öğretmen Mehmet Mediha Tetikol Okulu tadilata girince Köprübaşı’nda bulunan eski Namık Kemal Lisesi’nin ek binasına taşınmıştır. Buradaki spor salonu okul tarafından kullanılmaktadır. Okul da öğleden sonra salonu spor kulüplerinin kullanımına sunmuştur. Akşamüzeri de Tekirdağ İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü müsabakalar için kullanmaktadır. Ama 15 bin liralık elektrik borcunu ne İl Gençlik Hizmetleri ne Milli Eğitim Müdürlüğü üstlenmiştir. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) iki ay önce elektrikleri kesmiştir. Öğrencilerimiz, spor kulüplerimiz, müsabakaya çıkan gençler karanlıkta, mum ışığında antrenman yapmaktadır.”

 

“Milli sporcumuzu karanlığa mahkum ediyoruz”

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Türkiye Tekvando Şampiyonu ve Dünya 5.’si Milli Sporcu Hacı İsmail Öztekin’in karanlıkta antrenman yaptığını vurgulayarak, “Milli sporcumuza karanlığa mahkûm ediyoruz. Bu anlayışla dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda madalya değil, nal toplarız” diye tepki gösterdi.

Spor salonundaki bakımsızlığa, öğrencilere reva görülen virane vaziyete tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, yaşanan can ve sağlık risklerini de şöyle aktardı:

“Spor salonu kendi haline terkedilmiştir. Öğrencilerin sağlığını, canımı kimse düşünmüyor! Tuvaletler temizlenmiyor. Musluklar bozuk, çalışmıyor. Aynalar kırık. Lavaboların üzerindeki PVC camlar çocukların başına düşme riski taşıyor. Pisuvarlar kapatılmış. Müslümanlıkta kimseye pabuç bırakmazlar ama taharet çubuklarını bile devre dışı bırakmışlar!”

 “Duyarsızlığı kınıyorum”

Aygun, şu açıklamaları yaptı:

“Ben de veli ve öğrencilerden gelen istek üzerine okula gittim, bizzat yaşanan rezalete tanık oldum. Tekirdağ Valisi’ni aradım. Sağ olsun Vali Mehmet Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur’u olay yerine gönderdi. TREDAŞ yetkilileri çağrılarak elektrikler açıldı. Tekirdağ İl Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bugüne kadarki duyarsızlığını kınıyorum.”

“Eğitim ve spora duyarsız kalanlar, çocuklarımızı sahiplenemez!” diyen Aygun, bu konuyu takip etmeye devam edeceğini söyledi. Aygun, “Tekirdağ Valisi Sayın Mehmet Ceylan’a spor salonunun elektriklerini açtırdığı için bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu