Berkin Elvan davasında karar

Berkin Elvan davasında sanık polis 'olası kastla adam öldürmek' suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Son dakika haberine göre İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka bir ilde bulunan tutuksuz sanık F. D. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Berkin Elvan'ın ailesinden müdahiller anne Gülsüm Elvan, baba Sami Elvan ve kardeşleri Gamze ile Özge Elvan'ın yanı sıra taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Bazı CHP, HDP ve TİP milletvekilleriyle çok sayıda izleyici de duruşmayı takip etti.

16 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, müdahiller, sanık ve taraf avukatlarının, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınmasının ardından kararını açıkladı.

Heyet, sanık F.D.'yi "olası kasıtla kasten öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı da getirildi.

Kuzey Kore’den peş peşe füze fırlatıldı Milli K2 Kamikaze İHA ilk kez sahnede İlber Ortaylı'nın cenaze töreninin detayları netleşti Fiş almadan sakın inmeyin, cezası var Yapay zeka hayır derse ateş edemeyiz! Kendimizi, uzun sürecek çatışmalar için hazırladık