Türkiye’den küresel iklim hamlesi: Bakan Murat Kurum COP31 vizyonunu BM’de anlatacak!
COP31 Başkanı ve Bakan Murat Kurum, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyaya seslenmeye hazırlanıyor. New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya gelecek olan Kurum, Türkiye’nin COP31 yol haritasını, küresel iklim politikalarını ve "Sıfır Atık" başarısını 140 ABD’li iş insanı ve diplomatik temsilcilerle paylaşacak.
Türkiye, iklim değişikliği ile mücadelede dünya sahnesindeki yerini sağlamlaştırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü vesilesiyle gideceği New York’ta, Türkiye’nin COP31 ev sahipliği sürecine dair kritik temaslarda bulunacak.
İşte Türkiye’nin BM’deki yoğun diploması trafiği ve COP31 vizyonunun detayları...
BM Genel Kurulu’nda Tarihi Hitap
Bakan Murat Kurum, BM Genel Kurulu’nda daimi temsilcilere hitap ederek Türkiye’nin COP31 (Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı) başkanlığı dönemindeki önceliklerini açıklayacak. Türkiye'nin küresel ısınmayla mücadeledeki kararlılığı ve yeşil dönüşüm stratejileri, dünya kamuoyuna bizzat aktarılacak.
Guterres ile "Sıfır Atık" ve İklim Zirvesi
Program kapsamında Bakan Kurum’un, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede ele alınacak ana başlıklar:
-
Küresel iklim politikalarında Türkiye’nin liderliği.
-
Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinlikleri kapsamında sürdürülebilirlik projeleri.
-
COP31 ev sahipliği sürecinde BM ile yürütülecek stratejik iş birliği.
Türkevi’nde ABD’li İş Dünyasıyla Dev Buluşma
Bakan Kurum’un New York temasları sadece diplomatik çevrelerle sınırlı kalmayacak. Türkevi’nde düzenlenecek özel bir toplantıda, yaklaşık 140 ABD’li iş insanı ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisiyle buluşulacak. Toplantıda Türkiye’nin çevresel yatırım fırsatları ve "Sıfır Atık" alanındaki başarı hikayesi ilk ağızdan anlatılacak.