Atina Ankara'nın istediği teröristi vermeyi reddetti

Atina İstinaf Hakimleri Konseyi, Türkiye'nin terör örgütü DHKP-C üyesi Şadi Naci Özpolat’ın iadesine ilişkin talebini reddetti.

Aynı mahkeme, geçen 2 Şubat’ta da DHKP-C üyesi Mehmet Doğan’ın Türkiye’ye iade edilmemesini kararlaştırmıştı. Doğan, Özpolat ve daha 7 DHKP-C üyesi terörist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen 7 Aralık’daki Atina ziyaretinden 1 hafta once Yunan Polisi tarafından yapılan baskınlarda yakalanmışlardı.

DHKP-C’nin Atina’daki 3 ayrı hücre evinde, patlayıcı imalatında kullanılan amonyum nitrat, kablolar ve masaüstü saatler ile 1 tabancadan başka, sahte kimlik, pasaport ve ehliyetler ele geçirilmişti.

DHKP-C’li 9 terörist, terör örgütü üyesi olmak, terör amaçlı silah ve patlayıcı bulundurmak ve sahte evrak tanzim etmek gibi bir dizi suçlamalardan Yunanistan’da ayrıca yargılanacaklar.

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek mi? Kırım Vakfı'ndan sürgün ve soykırımın 80. yıldönümü anması FETÖ benzeri yapıya cüret edenin başı ezilmeli 'Türk Yatırım Fonu' geliyor Hedef Atatürk'ün partisini iktidara taşımak Tehditler alıyorum, beni de öldürecekler