Andımız konusunda yeni gelişme

Tartışmalara neden olan Danıştay'ın 'Andımız' kararı Meclis gündemine geldi. İYİ Parti'nin verdiği önerge AK Parti ve HDP'nin ret, MHP'nin ise çekimser oylarıyla reddedildi.

Danıştay'ın Andımız kararına rağmen Milli Eğitim Bakanlığınca kararın uygulanmamasına ilişkin İYİ Parti tarafından Meclis'e verilen araştırma önergesi AK Parti ve HDP'nin 'ret' MHP'nin ise 'çekimser' oylarıyla reddedildi. 

İYİ Parti’nin Meclis Başkanlığına sunduğu araştırma önergesinde Danıştay’ın kararına ilişkin itirazda bulunan Bakanlığın 30 gün içerisinde kararın uygulanmasına ilişkin Valiliklere yazı göndermesi gerektiğini altını çizildiği gerekçe gösterilirken, “görevin kötüye kullanıldığı” ve “suç ilendiği” vurgulandı.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, tarafından Meclis’e sunulan genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’ın Andımızla ilgili vermiş olduğu kararı uygulamamakla, 2577 sayılı İdari Yargılama usulü Kanu’nun 28. Maddesi ile 52. Maddesini ihlal ettiği, Yargının kararları yerine getirilmemiş olup Türk Ceza Kanunu’nun 257. Maddesinde yer alana “Görevi Kötüye Kullanma Suçu” oluşturduğu açıkça ortadadır. Sorunların çözümü için gerekli araştırmaları yapmak üzere Anayasa’nın 98. İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırmasını arz ederiz."

MHP çekimser kaldı

Meclis'e sunulan araştırma önergesi ise AK Parti ve HDP'nin 'ret' MHP'nin ise 'çekimser' oylarıyla reddedildi.

Konuyla ilgili İYİ Parti TBMM Grubu resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada,  “Andımız’ın okullarda tekrar okutulmasına dair Danıştay kararının uygulanmaması konusunda verdiğimiz araştırma önergesi; Ak Parti ve Hdp’nin RED, Mhp’nin ÇEKİMSER oyları ile reddedilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi Bazı sigaralar artık satılmayacak! Özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza 'Milliyet farkı' ücreti alan otele ne kadar para ceza kesildiği açıklandı İşçilerle polisi çatıştırmak isteyen yapılar olabilir Mehmet Şimşek'in arkasındayız