Anaokulu avukatı: Kız çocukları aşağılanmadı

İstanbul’da bir anaokulunda yapılan tiyatro gösterisinde kız öğrencilere erkek çocuklarının ayaklarının yıkatılması hakkında açıklama yapıldı.

Özel Çınar Anaokulu  İstanbul Kartal’da bulunuyor. Burada tiyatroda yapılan gösteride kız öğrencileri erkek öğrencilerinin ayaklarını yıkaması haberlere yansıdı. Konu hakkında okulun avuktı Abdullah Emre Okur’dan açıklama geldi.

 Okur şu açıklamaları yaptı:

“Yerli malı haftası nedeniyle tiyatro gösterisi düzenleniyor. Anadolu’nun kültür öğelerine yer veriliyor. Yörük hayatı canlandırılıyor ve imece usulü anlatılıyor. Oyunda kız çocuklarının aşağılanması söz konusu değil”

'GELİŞİMLERİ TAMAMLANMADAN KİMLİK AŞILANIYOR'

Duygusal gelişim alanında çalışmalar yapan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Sümer, anaokulundaki gösteriyi şöyle yorumladı:

“Çocukların psikolojik gelişimleri olumsuz etkilenir. Özellikle kız çocuklarının kimlikleri bakımından bu tür davranışlar çok riskli. Çünkü gelecekte kendilerini özgür mü eşit mi yoksa ikinci sınıf, başkalarına hizmet edecek biri olarak mı görecekler? Kafalarında bunlar canlanıyor. Gelişimlerini tamamlamadan onlara bu yolla bir kimlik aşılanmış oluyor. Bu durum özgüvenlerini, değerlilik duygusunu olumsuz etkiliyor. Bunu gelenekle açıklamak doğru olmaz. Onların psikolojik gelişimleri açısından da uygun değil.”

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar Sahte sigorta yapan ve yaptırana hapis cezası Volkan Demirel ile Zeynep Demirel boşanıyor 5 soruda İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü! Biz cenaze başındayken kutlama yaptılar