AK Partili Akbaşoğlu'nun simit hesabı!

Sosyal medyada yer alan bir videoda AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun asgari ücret hesabı tartışmalara neden oldu. Görüntülerin özellikle sosyal medyada yayılmasının ardından Akbaşoğlu bir açıklama yaparak videonun montaj hilesi olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun katıldığı bir etkinlikte yaptığı asgari ücret hesabı, sosyal medyada gündem oldu.

Tartışmalara neden olan videoda Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı:

“5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. Ak Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, 2 iki bin yirmi lira. Koyduk kenara.

Bir çay bir simit iki lira. Beş kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira ne yapar; demek ki 1120 lira cebinde kalıyor”

Görüntülerin özellikle sosyal medyada yayılmasının ardından Akbaşoğlu bir açıklama yaparak youtube hesabından da videonun orijinalini yayınladı.

Akbaşoğlu'nun açıklaması şöyle:

“AK Parti 2002’de asgari ücret ile ilgili çay simit hesabı yaparak iktidara geldi, ancak bugünkü durum 2002’den daha da kötü” şeklinde beyanatlarda bulunan bazı siyasetçilerin yapmış oldukları gerçek dışı hesaplamaların yanlışlığını ve tutarsızlığını vurgulamak ve 2002 yılı ile 2019 yılı arasındaki asgari ücret mukayesesini doğru yapmak için verilen örnek, kendi bağlamından koparılarak farklı amaçlar için kullanılmıştır.

Konuşmanın öncesi ve sonrasıyla bütünü izlendiğinde hakikat açıkça görülecektir.
2002 yılında 117 dolar olan asgari ücret, bugün 353 dolara tekabül etmektedir. Bizim amacımız dolar bazında yaklaşık üç katına çıkardığımız asgari ücreti ve ekonomik refah düzeyini her şeyin en iyisine layık olan halkımız için daha da yukarılara çıkarmaktır.

Bu yönde canla başla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

 

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu