ABD'den Türkiye'ye S-400 çağrısı: ABD ve NATO'ya olan bağlılığı ile uyuşmuyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, S-400'lere karşı pozisyonlarının değişmediğini vurgulayarak "Türkiye'ye S-400 sistemlerinden vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz. Türkiye'nin S-400 ABD ve NATO'ya olan bağlılığı ile uyuşmuyor" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin S-400 alımına yönelik bir soruya cevap verdi.

Kirby, Türkiye'nin uzun zamandır değerli bir NATO olduğunu ancak Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almasının ABD ve NATO'ya olan bağlılığı ile uyuşmadığını savundu.

Kirby, "Pozisyonumuz değişmedi. S-400'ler F-35 ile uyumlu değil ve Türkiye'nin, bu programa katılımı (F-35) askıya alındı. Türkiye'ye S-400 sistemlerinden vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz. ABD'den Patriot sistemlerini almaları için Türkiye'ye son 10 yılda çok defa fırsat tanındı ancak onlar Rusya'ya gelir ve etki sağlayan S-400'leri almayı tercih ettiler." diye konuştu.

Araba fiyatlarına zam yasağı geliyor! Emek nedir bilmeyen başıbozuk güruhun vandallığı Askerlik yerleri açıklandı Elektriğe büyük zam kapıda! Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak Benzin ve motorine zam, otogaza indirim