Türkiye'den İsrail hamlesi: 54 ürün grubunda ihracat kısıtlanacak

Ticaret Bakanlığı 9 Nisan 2024'ten itibaren bazı ürünlerin İsrail'e ihracatının kısıtlandığını açıkladı. İsrail'e yönelik kısıtlama kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan yayımlanan açıklama metni şu şekilde;

Türkiye, 9 Nisan 2024'ten itibaren bazı ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı almıştır.

Kararın gerekleri Bakanlıkça derhal yürütülecektir

Ticaret Bakanlığının İsrail'e yönelik kısıtlama kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.

Türkiye, 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren, ilk aşamada Ek'te belirtilen ürün grupları altında yer alan ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı almış bulunmaktadır. Bu kararın gerekleri Ticaret Bakanlığı tarafından derhal yürütülecektir. Bu karar, İsrail, uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde, Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar yürürlükte kalacaktır.

Sigara fiyatları yine değişti Doğum izni 24 haftaya çıktı, sosyal medyaya yaş sınırı geldi! 2026 bedelli askerlik ne kadar oldu? Demokrasimizi darbe anayasasından kurtaracağız Kentsel dönüşüme 0,69 faizle 3 milyon TL kredi başladı! Orhan Gencebay'ın son hali görenleri şaşırttı!