5 soruda Barış Pınarı Harekatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkomutanlığından başlayan Barış Pınarı Harekatı’nda akıllarda kalan soruların yanıtları haberimizde…

9 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’yı gösterdiğinde Suriye’de oluşturulmaya çalışılan terör devletini engellemek amacıyla Barış Pınarı Harekatı başlatıldı.

Anadolu Ajansı, 5 soruda Barış Pınarı Harekatı’nı açıkladı.

O sorular ve yanıtları şöyle;

1-Barış Pınarı Harekatı nedir?

Barış Pınarı Harekatı, Türk ordusunun Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği bir dizi sınır ötesi operasyonun üçüncü ayağını teşkil etmektedir.

2-Bölgede hangi gruplar faaliyette?

Bölgede terör örgütü PKK ve onun uzantısı olan YPG/ PYD faaliyet gösteriyor. ABD ve AB tarafından ‘terör örgütü’ olarak tanımlanan PKK, aralarında bebek, çocuk ve kadınlarında bulunduğu 40 bin kişinin ölümünden sorumlu.

3-Harekatın amacı nedir?

Harekatın amacı, Türkiye’nin sınır güvenliğini oluşturmak, Suriyeli mültecilerin güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü temin etmek.

4-Harekatın dayanağı nedir?

BM Güvenlik Konseyi Şartı’nın 51. Maddesi uyarınca sağlanan Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı. Türkiye, Suriye ile 911 km (566 mil)  sınıra sahiptir.

5- Emsal operasyonlar…

Suriye’de 4 bin kilometre karelik alanı teröristlerden arındıran Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekartları.

Bahçeli'nin şarkılı videosundaki gönderme kime yapıldı? Ticaret Bakanlığı'ndan IBAN uyarısı! Feribotta zarar gören araçların hasarını kim karşılayacak? İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar İlk ilaç adayı geliştirildi Ölümler bu kez erken başladı