Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022 ihracat rakamı 254,2 milyar dolar olarak gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 2022 yılı dış ticaret rakamlarının açıklanacağı programda konuşuyor. Erdoğan, "2022 ihracat rakamı 254,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. İhracatımız yüzde 12,9 oranında arttı." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

''Artık kimseye özenmeden, tabi olmadan kendi politikalarını geliştiren, uygulayabilen, sonuç alan bir Türkiye var. Eğitimden spora, tarımdan her alana bu tabloyu görmek mümkündür. En somut aldığımız sonuçlardan biri ihracattır.

Artık siyasi ve ekonomik güveni yüksek bir Türkiye var. Krizleri fırsata dönüştürerek tarihimizin en yüksek ihracat rakamlarına eriştik. Son 50 yılın en iyi seviyesini yakaladık. Ülkemizin küresel ihracattan aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktı.

Bu tablo artık krizlerin altında ezilen değil krizleri fırsata çeviren ülke durumuna geldiğini gösteriyor. Küresel olumsuzluklara rağmen 2022 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 12,9 oranında artışla 254,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu rakam cumhuriyet tarihimizin rekorudur. Artık ülkemizde ihracat yapan hiçbir ilimiz kalmadı. Ey gayrimilliler burayı iyi dinleyin: Milli paramızla ihracat yaptığımız ülke ve bölge sayısı 197'yi buldu. Hedefimiz, Türkiye’nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesindeki yerini almasını sağlamaktır.

Ülkemiz için hizmet sektör net döviz girişi sağlaması ve yol açtığı katma değer sayesinde önemli bir yere sahiptir. Amacımız ülkemizi sağlık hizmetleri pazarında üs haline getirmektir. Bugün Türkiye, ABD'den sonra dizi ihracatında ikinci sıradadır.

Bilişim sektöründe 2023 hedefimizi 5 milyar dolar olarak belirledik.

İstanbul’da toplam büyüklüğü 433 bin metrekare olan bir fuar alanı inşaatına başladık. Yeni fuar alanı Atatürk Havalimanı’nın yanına inşa ediliyor.

Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi Bazı sigaralar artık satılmayacak! Özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza 'Milliyet farkı' ücreti alan otele ne kadar para ceza kesildiği açıklandı İşçilerle polisi çatıştırmak isteyen yapılar olabilir Kanatlı et ihracatına kısıtlama getirildi