Bakan Turhan duyurdu: 2020’de hizmete girecek

Bakan Turhan, yaptığı açıklamada Kuzey Marmara Otoyolu’nun 2020’de kesintisiz olarak hizmete gireceğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, katıldığı bir toplantıda konuştu.

Dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü hizmete açtıkları söyleyen Bakan Turhan, Gebze-İzmir, Kuzey Marmara, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde yer aldığı Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolunun Malkara Gelibolu Lapseki Kesimi ile Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolları'ndaki çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.

Gebze-İzmir Otoyolu’nu kesim kesim hizmete açtıklarını ifade eden Bakan Turhan, Osmangazi Köprüsü ile körfezden geçişlerin iyice rahatladığını belirtti.

Bakan Turhan, “Türkiye nüfusunun yüzde 44’ünün yaşadığı, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın yüzde 65’ini oluşturan illerimize hizmet edecek projenin tamamını bu sene bitiriyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu, kıtalararası karayolu bağlantısına kesintisiz bir ulaşım imkanı sunmasıyla tarihi İpek Yolu’nu canlandıracaktır. Otoyolun tamamını 2020 yılında hizmete açmış olacağız. Ülkenin zor arazi şartlarını tüneller, köprüler ve viyadüklerle aşarak yolları kısalttık. Konforlu, güvenli ve ekonomik trafik akışı sağladık” diye konuştu.

İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu