TÜİK'in ardından Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi: Enflasyonla mücadelede karalıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek, enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı mart ayına ait enflasyon rakamlarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli bir açıklama geldi. Aylık yüzde 3,16 ve yıllık yüzde 68,50 olarak açıklanan enflasyon oranlarıyla ilgili olarak Bakan Şimşek, para politikasındaki ilave sıkılaşmanın ve maliye politikasındaki sıkı duruşun enflasyonla mücadelede etkili olduğunu vurguladı.

'ENFLASYONLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ'

Bakan Şimşek, enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde, "Aylık enflasyon öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Para politikasındaki ilave sıkılaşma talepteki dengelenmeye önemli katkı sağlarken dış finansman imkanlarının daha da artması makro finansal istikrarı güçlendirecektir," ifadelerini kullandı.

Şimşek, deprem dışı harcamaların kontrol altına alınmasıyla maliye politikasında sıkılaşmanın devam edeceğini ve bu durumun enflasyon beklentilerinin çıpalanmasına yardımcı olacağını belirtti.

"Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız," diyen Şimşek, enflasyonla mücadelenin süreceğini ve gerekli tüm adımların atılacağını vurguladı.

Kopya çekerken yakalanan öğrenci öğretmenini bıçakladı Transfer döneminin başlangıç ve bitiş tarihi belli oldu Ayten Gökçer hayatını kaybetti Askeri yardımlar yolda Yunanistan'dan Türkiye açıklaması İstanbul’da suya zam