Elektrik sayaçları tek tek sökülecek: O tarihe dikkat

Erdoğan, 2026'da yaklaşık 4 milyon sayacın MASS uyumlu sayaçlarla değiştirilmesinin beklendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sayaç üreticilerimizin bu anlamdaki üretim kapasiteleri de bu dönüşüm hızını belirleyecektir. MASS sadece bir sayaç işi değil, bir sistem işi. Tüketicilerin yararlanabileceği bu uygulamanın geliştirilmesi için süreçler devam ediyor. Bu anlamda Enerji Piyasaları İşletme AŞ'nin de bu süreçlerde bazı rolleri var. Onlar da çalışmalarını tamamlamak üzere. Bu, aslında bir AR-GE projesiydi ve çıktılarını görmeye başladık. Dolayısıyla, AR-GE projelerinin milli ekonomiye yansımasının somut bir örneği olarak bunu söyleyebiliriz. Bu süreçten sonra artık sayaçlarda kullanılan tümleşik devrelerin de yerli olarak yapılmasına yönelik bir başka vizyon da var. Onun da kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışıyoruz."

Galatasaray'dan Osimhen açıklaması! Çiftçi ve esnafa yüzde 100 faiz indirimi müjdesi! Türkiye'nin Talibanlaştığında dair bir delil var mı? İstanbul'u boydan boya geçecek yeni demiryolu Meclis Başkanı Kurtulmuş, Bahçeli ile görüştü! Danıştay'dan kritik avukat ücreti kararı!