Bakan Albayrak: Son 3 yılın en düşük enflasyonunu yakaladık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyonla mücadele adımlarımız meyvelerini veriyor. TÜFE'de son 3 yılın en düşük enflasyonunu yakaladık." dedi

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamalarda bulundu.

Albayrak, enflasyonla mücadelede atılan  adımların meyvelerini vermeye devam ettiğini belirterek, "Ekim ayı  rakamları ile TÜFE'de son 3 yılın en düşük enflasyon seviyelerini  yakaladık. Enflasyonla mücadelede aynı kararlı duruşu sürdürecek ve  yıl sonunda hedeflediğimiz oranları tutturacağız." diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Eylül ayında yüzda 9,26 olan yıllık enflasyon ekim ayındayüzde 8,55'e geriledi. Ekim ayında TÜFE yüzde 8.55 oranında gerçekleşti. TÜFE'de 2019 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,00, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,59, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,55 ve on iki aylık ortalamalara göre %16,81 artış gerçekleşti.

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu