Konkordatodan çıkan firma sayısı açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konkordatodan çıkan firma sayısını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İş Dünyası Buluşması kapsamında "Adım Adım Ekonomi Kocaeli" programında konuştu. Albayrak burada konkordatodan çıkan firma sayısını açıkladı.

Albayrak, enflasyonun son 6 ayın en düşük seviyesinde olduğunu belirterek, yüzde 20’ni altına gerilediğini ifade etti. Albayrak tanzim satışların gıda fiyatlarındaki spekülatif fiyatlamayı önlediğini söyledi.

Konkordatodan çıkan firma sayısını açıklayan Bakan Albayrak şu ifadeleri kullandı:

“Şirketlerin iflastan kaçınmak ve borçlarından kurtulmak için girdiği konkordato süreci bankaların yapılandırma faaliyetiyle birlikte konkordatoda da dengelenme başladı.

7 bankayla birlikte konkordatolu firmaların mali durumu analiz edilip, borç ödeme niyetleri de araştırılarak mali durumlarına en uygun çözümler bulunmaya başladı. Alacaklı bankalarla kredi yapılandırma sürecine hız kazandırıldı. Diğer tüm bankalar da bu sürece katıldı. Yüzlerce firmayla müzakere süreci tamamlandı. Toplamda 318 firma konkordatodan çıktı, böylece 5.4 milyar liralık krediyi konkordatodan çıkardık. Mart nisan ayı gibi toplam 10 milyar liralık bir paket konkordatodan çıkmış olacak.

Konkordato müracaatları ocak şubat ayında yüzde 50'den fazla azalma gösterdi. İyileşme, dengelenme sürecini çok net görüyoruz. Bankaların kredi yapılandırması sayesinde toplam bir iyileşmeyi görüyoruz. Şubat ayında 43 milyar liralık kredi büyümesi gerçekleştirdik.

Seçimden sonra şöyle olacak, böyle olacak diyorlar... Küresel piyasalarla doğru iletişim ve doğru stratejiyle Türkiye'ye olan güveni artırmaya devam edeceğiz."

İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu