İstanbul için 7.5'lik deprem uyarısı: 'Dikkat' çağrısı bu kez Yunanistan'dan geldi

Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, yakın zamanda İstanbul'da olası bir deprem hakkında yeni uyarılarda bulundu. Lekkas, 7.5 büyüklüğüne kadar bir depremin beklendiğini ifade ederek, "Bu tahminler yalnızca Türk sismologlara ait değil, dünyanın dört bir yanındaki ekiplerin tahminleriyle de uyumlu" şeklinde konuştu.

Yunanistan Deprem Planlama ve Koruma Örgütü Başkanı Efthimios Lekkas Prof. Dr. Efthymios Lekkas, İstanbul'da olası bir depremin büyüklüğü ve riski konusunda önemli uyarılarda bulundu.

İSTANBUL'DA 7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENTİSİ

Lekkas, son açıklamasında, Türk sismologlarının yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen ekiplerin tahminlerinin de örtüştüğünü belirterek, İstanbul'da 7.5 büyüklüğüne kadar bir depremin beklendiğini vurguladı.

Efthymios Lekkas

KIRILMAMIŞ VE BÜYÜK DEPREME NEDEN OLMAYAN TEK PARÇA

Halk TV'de yer alan habere göre; Yunanistan Deprem Planlama ve Koruma Örgütü Başkanı Efthimios Lekkas, İstanbul'daki risk faktörlerine dikkat çekerek, Kuzey Anadolu fayının İstanbul'un güneyindeki sualtı bölgesinde kırılmamış ve büyük bir depreme neden olmamış tek parçası olduğunu ifade etti. Bu durumun, İstanbul'da büyük bir depremin gerçekleşme ihtimalini artırdığını belirtti.

Lekkas'ın uyarılarına göre, İstanbul'daki nüfus yoğunluğu ve yapı stoku, olası bir depremin etkilerini daha da büyütebilir. Şehirdeki evlerin üçte birinin sismik düzenlemelerden önceki eski yapılar olduğunu ve üçte birinin ise modern yapılar olduğunu vurgulayan Lekkas, bu durumun riski artırdığını dile getirdi.

 
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı Et fiyatlarında yaşanan dalgalı hareketleri yok sayamayız Gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçmasına kim yardım etti? 10 soruda kripto kanunu 4 ilaç grubu aile hekimlerince yazılabilecek Bakan Tunç’tan 28 Şubat kararı ve Kobani davası sonrası ilk açıklama