Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Apartman altı fırınlar tehlike oluşturuyor

Uzmanlar, binaların alt katlarında bulunan fırın, pizzacı ve pastanelere dikkat çekiyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Eğer fırın yapılacaksa üst katlarda ev olmayacak. Çünkü fırının sıcaklığı oradaki betonun niteliğini pişiriyor ve değiştiriyor. Sürekli olarak fırın yanıyor ve daha sonra soğursa bu kez donatılar da paslanma başlar. Paslanma yapıyı ayakta tutan olaydır. " dedi.

İstanbul'da olası bir depremle ilgili uzmanlar apartman altı işletmelere karşıda uyarılarda bulunuyor. Binaların giriş bölümlerinde bulunan işletmelerin bilinçsiz şekilde kolon ve kiriş gibi taşıyıcı sistemlerine müdahaleler ve binalarda potansiyel çökme riskini artırdığına vurgu yapılıyor. Özellikle apartman altlarında bulunan fırınların yaymış olduğu sıcaklık nedeniyle betonda genleşmeye neden olduğu ve ısı değişimin bina yapısına zarar vermesine dikkat çekiliyor.

LPG'ye dev indirim! AK Parti kongreye gidiyor, kabine değişiyor! Taksim özgürleşene dek mücadelemizi sürdüreceğiz Ücretsiz doğal gaz uygulaması 1 yıl uzatılsın Azami yüzde 3 artış! Gazze'deki sürecin tek suçlusu Netanyahu