Başbakan Binali Yıldırım: ABD'nin yaptığı, Türkiye'ye düşmanlık etmektir

Başbakan Binali Yıldırım, 'Türkiye Esnaf Buluşması' konferansında konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım: ABD'nin yaptığı, Türkiye'ye düşmanlık etmektir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
15 Ocak 2018 Pazartesi 15:56

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başlıkları;

Siz olmazsanız millet berbere gidip saçını kestiremez. Esnaflar olmazsa olmaz. Bazılarının seni yüksek çıkabilir. Siz Türkiye'ni görünmez kahramanlarısınız. Yaptığınız işlerle Türkiye'nin ahilik teşkilatlısısınız. Ahilik kardeşliktir. Ülkemize istikamet veren bir vazifeyi yerine getirmektir. Başta Ahi Evran olmak için bütün ahilerimizi rahmetle yat ediyorum.

AHİLİK NEDİR? Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kurucusu Ahi Evran'dır ve kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir.

 

"2017'DEKİ BÜYÜMEMİZ TESADÜF DEĞİLDİR" 2017 geride kaldı. Artısıyla eksisiyle iyisiyle kötüsüyle bir yıl geride kaldı. Felaket senaryoları yazanlar avucunu yaladı. Türkiye 2017'de hem küresel acıdan hem ekonomik açıdan önemli adımlar attı. 2017'de esnaf karamsarlık içindeydi. Hemen toplandık kararlar aldık. Esnaf ve küçük yatırımcıları rahatlatacak karar aldık. Referandum süreci kampanyalarla geçmesine rağmen işlerimizi de ihmal etmedik.  Yılın üçüncü çeyreğinde yüz 11 büyüme tesadüf mü görüyor sunuz? Bunlar çabalarımız ve mücadelemizin bir sonucudur. 

 

 

'2018, 2017 DAHA DA İYİ OLACAK' Onların açıklamalarına inat 3,2 büyüme ile yılı kapattık. 2018 daha iyi olacak. Yüz 7 büyüme ile katacağız. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin büyümesinin 2 katı demek. Milletinize güveneceksiniz. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin üzerin de yer alacağız. Birinci olursak şaşmayalım

15 Temmuz'da cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletler meydanlara indi. Neden indik? Milletimize güvendik. Şehit olmak gazi olmak pahasına meydanlara indik. Bu ezan dinmez bu bayrak inmez dedik noktayı koyduk.

"ABD BU YANLIŞTAN VAZGEÇMELİ" Su uyur düşman uyumaz. Terör örgütlerine alenen destek veriyorlar. Amaç Türkiye'nin istikrarı, büyümesi geciktirilsin. Bugün ABD NATO'da bizim müttefikimiz.. NATO'nun sınırları Türkiye'nin sınırları. NATO içindeki bir ülke Türkiye sınırlarını koruyacağı yerde o taraftan oraya asker koyuyor. Terör örgütlerinin arkasından Türkiye'ye nişan alıyor ve Türkiye'ye düşmanlık ediyorlar.  ABD bu yanlıştan vazgeçmeli. Bu millet bağımsızlığında zerre kadar taviz vermemiştir. Tehdit nereden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız.

"SINIRLARIMIZDA TERÖR KORİDORU KURULMASINA İZİN VERMEDİK" Sınırlarmızda terör koridoru kurmak istediler ama Fırat Kalkanı hareketiyle izin vermedik. Terör örgütlerini arkalarına alan birileri boş durumuyor. Etnik bölgesel milliyetcilik yok. Tek bayrak altından birlikte yaşayacağız.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar