ABD'den İran'a yaptırım açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Terör faaliyetlerini desteklemek gibi kabul edilemeyecek davranışlara karşı İran'ın bunun kabul edilemez olduğunu anlaması için yaptırımlarla önlem almayı sürdüreceğiz." dedi.

ABD'den İran'a yaptırım açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:36
22 Mayıs 2017 Pazartesi 07:22
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Terör faaliyetlerini desteklemek gibi kabul edilemeyecek davranışlara karşı İran'ın bunun kabul edilemez olduğunu anlaması için yaptırımlarla önlem almayı sürdüreceğiz." dedi.
 
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Terör faaliyetlerini desteklemek ve balistik füze programının geliştirilmesine devam etmek gibi kabul edilemeyecek davranışlara karşı İran'ın bunun kabul edilemez olduğunu anlaması için yaptırımlarla önlem almayı sürdüreceğiz." dedi
 
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi kapsamında Tillerson ile Suudi mevkidaşı Adil el-Cübeyr ortak basın toplantısı düzenledi. Tillerson, İran'ın zirveye katılmamasının nedeninin hatırlatılması üzerine, İran'ın, Yemen, Irak ve Suriye gibi bölgeler ile Lübnan'da Hizbullah'a verdiği destekle baskın faaliyetlerine devam ettiğini kaydetti.
 
Bakan Tillerson, İran'ın, iyi bir komşu olmaya ve yabancı savaşçılar ile milislerini başka ülkelere giderek o bölgelerin istikrarını bozması için ödeme yapmayı sonlandırmaya niyetli olduğunu gösterene kadar kurulan bu masada yer sahibi olamayacağını vurguladı. İran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Tillerson, İran'da yeni bir dönemin başladığına işaret etti.
 
Tilerson, "Terör faaliyetlerini desteklemek ve balistik füze programının geliştirilmesine devam etmek gibi kabul edilemeyecek davranışlara karşı İran'ın bunun kabul edilemez olduğunu anlaması için yaptırımlarla önlem almayı sürdüreceğiz. Küresel toplumu da harekete geçmesi için cesaretlendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
ABD BAŞKANI TARAFINDAN SALDIRIYA UĞRUYOR
 
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donal Trump'ın İran'la ilgili açıklamalarına, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.
 
Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Zarif, "İran, gerçek bir seçimi daha yeni geride bırakmışken, 'demokrasinin ve orta yolun beşiği' ABD'nin Başkanı tarafından saldırıya uğruyor." ifadelerini kullandı.
 
Zarif, "Bu saldırı dış siyaset mi yoksa Suudi Arabistan'dan alınan 480 milyar doların kaymağı mı?" sorusunu yöneltti.
 
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Abdulaziz Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi"nde yaptığı konuşmada Trump, Beşşar Esed'in Suriye'de İran'ın desteğiyle "tarif edilemeyecek kadar korkunç suçlar" işlediğini vurgulamış, "İran rejimi, küresel terörizme öncülük ediyor. Bölgede yıkım ve kaosu yayıyor." ifadelerini kullanmıştı.
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar